27-04-2016 Uitrijking jeudlintjes op Koningsdag in Elburg.

01-05-2016

Tijdens de receptie op Koningsdag heeft burgemeester Frans de Lange het Elburgs Jeugdlintje uitgereikt aan drie jongeren.

Het Jeugdlintje kan als blijk van waardering worden toegekend aan jongeren, woonachtig in de gemeente Elburg, die zich uitzonderlijk hebben ingezet voor een ander of voor de gemeente Elburg, een bijzondere prestatie of daad hebben geleverd of een goed initiatief hebben genomen. De activiteit of prestatie moet niet langer dan één jaar geleden zijn.

Elisha Berghorst

De twaalfjarige Elisha Berghorst uit Elburg ontving het jeugdlintje omdat ze op 11-jarige leeftijd de Nijmeegse vierdaagse om een bijzondere reden heeft gelopen. Haar motivatie was: ik kan lopen, maar heel veel kinderen met kanker niet, dus ik loop voor Kika. Ze heeft een super bedrag van maar liefst € 2.205 bijeen gelopen aan sponsorgelden. Al met al een geweldige prestatie voor een elfjarige.

Elisha kon er tijdens de uitreiking helaas niet bij zijn. Ze is met haar ouders een weekje in het zuiden van het land. De burgemeester heeft haar even gebeld. Ze was blij verrast. De burgemeester zal haar binnenkort het jeugdlintje overhandigen.

Herrald Vinke

Herrald Vinke uit ’t Harde ontving het jeugdlintje omdat hij de klim op de Mont Ventoux on Wheels heeft gefilmd en veel heeft gedaan voor de einddocumentaire. Hij is actief bij de Lokale Omroep Elburg, waar hij de techniek van programma’s verzorgt en een muziekprogramma samenstelt.
Tevens verzorgt hij de techniek in het Glazen Huis van het Van Kinsbergencollege en is inspirator en meester voor leerlingen op deze school.

Erik Wijnne

Erik Wijnne uit Elburg is actief voor ouderen in de Voord. Hij staat altijd voor ze klaar. Hij is actief in het Dabar werk op de camping.
Hij heeft zich opgegeven bij de Stichting WIEL als maatje om te fietsen of te wandelen met ouderen.
Verder is hij actief in de VEG en is leider van een club.
Op het Oostenlicht werd hij na zijn examen benoemd tot ‘meest sociale leerling’.

Bij de uitreiking werden de drie jongeren door de burgemeester ‘een voorbeeld voor andere jongeren’ genoemd. De burgemeester spelde het jeugdlintje op en overhandigde de oorkonde. Vanzelfsprekend ontbraken de bloemen niet.

 
Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024