26-04-2016 Lintjes voor drie inwoners uit de gemeente Elburg.

26-04-2016

Burgemeester Frans de Lange een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan drie inwoners van de gemeente Elburg. De plechtigheid vond plaats in het Kulturhus ‘t Huiken. De gedecoreerden ontvingen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Peter Bloemendaal

De vrijwilligersactiviteiten van de heer Bloemendaal uit Elburg zijn ruim 40 jaar geleden begonnen als jeugdouderling in de Hervormde Gemeente van Bilthoven. In 1974 werd hij voorzitter van het peuterspeelzaalwerk in Elburg. Hierna volgde de periode penningmeester van de Nederlandse Protestantenbond en voorzitter van het Stadsknapenkoor. Gedurende 8 jaar is hij voorzitter geweest van het Protestants Christelijk Basisonderwijs, met 4 locaties in de kern Elburg. Na het onderwijs volgde een periode als voorzitter van de Stichting Vluchtelingenwerk Noord West Veluwe. 6 jaar lang is de heer Bloemendaal voorzitter geweest van het Wijkcomité Oosthoek/Vrijheid. Op dit moment is hij nog ouderling in de Ichthuskerk en interim-voorzitter van het Gelders Oratorium Koor.

Albert van Loo

De heer Van Loo uit ’t Harde is 32 jaar voorzitter van de Kleine afdeling van Bedrijfsverzorgers. Vanaf 2000 is hij tevens voorzitter van de Vereniging van Bedrijfsverzorgers Oost-Nederland. De vereniging treedt op als belangenbehartiger voor de leden op het terrein van arbeidsvoorwaarden en werkafspraken. Hij is ook al ruim 25 jaar lid van de cao-Commissie van de CNV Dienstenbond. De heer Van Loo is daarnaast al ruim 30 jaar secretaris van het Nederlands Texels Schapenstamboek afdeling Gelderland. De organisatie houdt zich bezig met het registreren van gegevens van Texelaars en het terug leveren van informatie aan de schapenfokkers en aan derden.

Alieda Christia Sneevliet - Radstaak

Mevrouw Sneevliet werd in 1986 secretaresse van de Stichting Peuterspeelzaal Elburg. Daarna volgde een lange periode van voorzitter en secretaris van de VVV Elburg. In 2002 kwam de politiek in beeld in de gemeenteraad van Elburg. Die periode heeft tot 2014 geduurd. Ze was gemeenteraadslid voor het CDA en ook een aantal jaren wethouder. De burgemeester herinnerde in zijn toespraak nog aan het feit dat mevrouw Sneevliet een primeur had. Zij was namelijk de eerste vrouwelijke wethouder van de gemeente Elburg.

In 2011 werd ze secretaris van de Vereniging Gemeenschapscentrum Elburg. Ze heeft zich bijzonder ingezet voor de transformatie van ’t Huiken, met als resultaat een prachtig Kulturhus ’t Huiken.


Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024