Koninklijke onderscheiding aan 11 Elburger brandweermannen uitgereikt.

04-01-2020

De volgende brandweermannen ontvingen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

Harry Binnekamp, Bennie van den Bosch, Erik Bosch, Arjan Bruijnes, Hubert Bruijnes, Richard van den Eijk, Ben Gardebroek, Jaap Holstege, Gerrit Pleiter, Dirk van Putten en Anthon Wolf. Al deze brandweermannen zijn meer dan 20 jaar actief of actief geweest voor de Elburger vrijwillige brandweer.

Bekwaam, betrokken en bevlogen

Burgemeester Rozendaal bedankte in zijn toespraak de elf brandweermannen hartelijk voor hun langdurige inzet als brandweervrijwilliger en voor de bekwame, betrokken en bevlogen wijze waarop ze zich al die jaren voor de samenleving verdienstelijk hebben gemaakt.

Burgemeester Rozendaal: “Met jullie grote verantwoordelijkheidsbesef, hulpvaardigheid, loyaliteit en doorzettingsvermogen zijn jullie een stimulerend voorbeeld voor anderen”.

Schaduwkanten van het brandweerwerk

Burgemeester Rozendaal vroeg naast de vele mooie kanten, ook aandacht voor de schaduwkanten van het brandweerwerk: “Het brandweerwerk kan fysiek en emotioneel zwaar en belastend zijn. Als brandweerman of -vrouw word je onvermijdelijk geconfronteerd met ingrijpende gebeurtenissen. Gebeurtenissen op of over de grens van leven en dood. Jullie hebben die gebeurtenissen meegemaakt en moeten verwerken. Laten we deze keerzijde van het brandweerwerk niet uit het oog verliezen. Brandweermensen zijn ook mensen die dit soort ingrijpende en aangrijpende gebeurtenissen in hun leven een plaats moeten zien te geven.”

Tenslotte sprak de burgemeester de wens en verwachting uit dat de inzet van de elf brandweermannen èn de Koninklijke waardering van die inzet, inspirerend zullen zijn voor alle korpsleden, voor toekomstige vrijwilligers en voor de gemeenschap als geheel.

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024