Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor Wil Schouwstra.

08-09-2019

Op 7 september heeft de Elburger burgemeester Jan Nathan Rozendaal een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevr. Wil Schouwstra. Deze plechtigheid vond plaats tijdens de feestelijke jubileumbijeenkomst vanwege het vijftigjarig bestaan van Tennisclub Elburg (TCE). Wil Schouwstra ontving de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Wil Schouwstra is al sinds 1980 een zeer actief en betrokken lid van TCE. Ze bekleedt al ruim vijfentwintig jaar geheel belangeloos de functie van huismeester. In die functie zwaait ze de scepter over de kantine en is ze verantwoordelijk voor de representatieve, veilige en ordelijke omgeving van het clubgebouw. Ze fungeert als eerste aanspreekpunt voor de leden van de tennisclub als het gaat om defecten, storingen, etc. Ze is een onmisbare steun voor het bestuur van de club en wordt door het bestuur aangeduid als “een beetje de moeder”, "de grote motor" en "het visitekaartje" van de club. 

Burgemeester Jan Nathan Rozendaal prees Wil Schouwstra zowel om haar vrijwilligersactiviteiten als om haar inzet als mantelzorgster en omschreef haar als: “zorgzaam, behulpzaam, iemand die zichzelf altijd wegcijfert, buitengewoon energiek, een mensenmens, hartelijk, betrokken, bevlogen, trouw en – niet te vergeten – heel sportief”. De burgemeester bedankte in zijn toespraak Wil Schouwstra hartelijk voor haar jarenlange trouwe en belangeloze inzet als vrijwilligster voor TCE en daarmee ook voor de Elburger samenleving. Ook sprak hij de wens en verwachting uit dat de inzet van Wil Schouwstra  èn de Koninklijke waardering van die inzet, inspirerend zullen zijn voor reeds actieve vrijwilligers, voor ‘nieuwe’ vrijwilligers en voor de gemeenschap als geheel.

 

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024