Oefening verkeersluis control op de Oostendorperstraatweg in Elburg.

21-04-2018

Op zaterdag 21 april heeft het Korps Nationale Reserve oefenen in het uitvoeren van patrouille te voet door de wijk ‘De Vrijheid’, het inrichten van een werkgebied op de parkeerplaats van de Brandweer Elburg en het inrichten van een verkeerssluis op de Oostendorperstraatweg in Elburg geoefend.   

De eenheid, de Echo compagnie 20 Natresbataljon, heeft deze oefening gaan draaien met circa 50 militairen, welke afkomstig zijn uit de provincie Gelderland en onderdeel zijn van de 11e Luchtmobiele Brigade 

De oefening heeft plaatsvinden in de civiele omgeving. Defensie oefent de laatste jaren steeds vaker buiten kazernes en oefenterreinen. Missies in Bosnië, Irak, Afghanistan maar ook inzet in Nederland hebben uitgewezen dat de militairen het merendeel van hun taken uitvoeren tussen, voor en samen met de bevolking. Door ook op deze manier te oefenen benaderen we de werkelijkheid van een militaire inzet waar dan ook ter wereld.

Het Korps Nationale Reserve, gespecialiseerd in bewakings- en beveiligingsopdrachten, voeren deze taken veelal uit in hun eigen regio. Omdat onder andere ook nuts bedrijven van groot belang zijn voor de maatschappij wordt steeds vaker met deze bedrijven geoefend om ook de noodplannen van deze bedrijven te testen en hiermee de veiligheid te verhogen.

De oefening eindigt op zaterdagmiddag, waarna de reservisten zich weer terugverplaatste naar hun eigen complex in de gemeente Stroe. 

 

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024