Brandweer post Elburg, blust met nieuwe voertuigen en neemt afscheid van burgemeester de Lange.

07-01-2017

Op zaterdag 7 januari heeft burgemeester Frans de Lange twee nieuwe brandweervoertuigen in gebruik genomen. Hij deed dat door een speciaal hiervoor aangestoken brandje te blussen. Daarmee zijn de nieuwe blusvoertuigen voor het eerst ingezet. Voor de burgemeester was het zijn laatste klus als opperbevelhebber van de brandweer Elburg.

 

De nieuwe voertuigen zijn niet alleen geschikt voor gewone brandweertaken, bijvoorbeeld voor de inzet in de binnenstad van Elburg, maar ook voor natuurbrandbestrijding. Deze voertuigen kunnen namelijk ook heel goed rijden in ruw en moeilijk bereikbaar terrein. Met een watertank inhoud van maar liefst 4.000 liter en de mogelijkheid om rijdend te blussen zijn de nieuwe wagens nog beter in staat om een natuurbrand te bestrijden.


De Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland (VNOG) heeft acht identieke blusvoertuigen aangeschaft. Twee van deze acht heeft het korps Elburg in gebruik gekregen. De 35 vrijwilligers van het brandweerkorps zijn zeer te spreken over de kwaliteit en de mogelijkheden van de voertuigen.

 


Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024