Inhijsen liggers viaduct 't Harde N309-A28 noordelijkdeel.

05-09-2016

Op maandag 5 september 2016 zijn de prefab liggers in gehesen voor het nieuwe noordelijke viaduct A28 bij ‘t Harde. Met 2 grote kranen werden de liggers op hun plek gehesen. De liggers van het zuidelijke deel van het viaduct liggen al op hun plek.

De prefab liggers zijn 22 meter lang, 1,5 meter breed en wegen 44 ton per stuk. Het duurde ongeveer een kwartier om een ligger op de juiste plek te krijgen. In totaal werden er 22 liggers op de plek gehesen. Als alles volgens planning verloopt, liggen ze aan het eind van de dag allemaal op hun nieuwe plek.

Het nieuwe viaduct voor de A28 maakt het mogelijk de N309 te verbreden en de op en afritten te verdubbelen. Aan het eind van de afritten komen verkeerslichten. Hierdoor ontstaat een betere doorstroming en wordt de Eperweg in ’t Harde veiliger voor weggebruikers, voetgangers en fietsers. De werkzaamheden duren tot eind oktober 2016.

De bouw van het nieuwe viaduct is een project van de provincie Gelderland in samenwerking met de gemeente Elburg en Rijkswaterstaat. Het nieuwe viaduct is de laatste fase van alle aanpassingen in ’t Harde. In een eerder stadium zijn 90 woningen aan de Eperweg voorzien van geluidsisolatie. De Eperweg is opnieuw ingericht en de Bovendwarsweg is afgesloten voor doorgaand vrachtverkeer.

Met deze laatste fase wordt het einddoel bereikt; de Eperweg in ’t Harde veiliger maken en zorgen voor een betere doorstroming.

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024