Bedrijfsleven en onderwijs in Elburg slaan handen ineen.

08-11-2019

Installeren en Energie heropent. Een groot aantal plaatselijke bedrijven heeft met middelen en uren geïnvesteerd in het lokaal. De openingshandeling werd uitgevoerd door Gerrit Kolkman (HulstFlier), Wilfred Reker (Machine Fabriek Elburg), Bill Lapworth (De Groot Installatiegroep) en Fokke Drijfhout (Hellebrekers).

Wilco Leeflang, locatiedirecteur Oostenlicht, is trots op het resultaat: “Samenwerking met en het investeren van bedrijven is super belangrijk en daar steken we veel tijd en energie in. Onderwijs moet afgestemd zijn en blijven op wat het regionale bedrijfsleven vraagt. Oostenlicht is één van de weinige scholen in de regio die techniekonderwijs op hoog niveau wil blijven bieden. Modern onderwijs dat enerzijds aantrekkelijk is voor onze leerlingen en anderzijds aansluiting geeft op wat regionale bedrijven nodig hebben”.

Auke Oosten, docent en aanjager van het project, vult aan: “We zijn als school en als docenten erg blij om in deze mooie omgeving te kunnen werken. Het is fijn voor onze leerlingen en het komt de onderwijskwaliteit ten goede. De leerlingen zijn enthousiast. Deze samenwerking zorgt er uiteindelijk voor dat meer leerlingen voor techniek kiezen. Met name om dat laatste staat het bedrijfsleven te springen”.

Een groot deel van de verbouwing lag in handen van het bedrijfsleven en machines en materiaal is ook door het bedrijfsleven gefinancierd. “Ik wil hierbij expliciet mijn dank uitspreken aan een aantal sponsoren en bedrijven die schenkingen hebben gedaan. Zonder de firma’s HulstFlier, Machine Fabriek Elburg, De Groot Installatiegroep en Hellebrekers waren we niet zover gekomen. Er is een sterke verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven ontstaan”, besluit Leeflang zijn verhaal.

 

 

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024