Opbrengst Stichting Muziekfeest Studio Vrij Gelderland 2018.

12-12-2018

Het goede doel van het Muziekfeest van Studio Vrij Gelderland was dit jaar de Hoeve op Vollenhof een zorgboerderij, het Muziekfeest werd dit jaar gehouden op vrijdag 10 en zaterdag 11augustus bij de Fam Kruizenga aan de Vollenhofsweg 18 in Wezep, dit is aan dezelfde straat als waar de Zorgboerderij aan gevestigd is waar we de beschikking hebben over een voormalige kippenschuur. De zorgboerderij wordt beheerd door de familie Fikse, Eimert en Annette Fikse-Samsom, sinds juli 2010 trotse bewoners van “Hoeve Op Vollenhof”

Eimert heeft zelf nog een drukke baan, maar is daarnaast in het weekend volop de boerderij te vinden voor diverse klusjes, zijn vrouw Annette regelt de dagelijkse gang van zaken, met hulp van een team en vrijwilligers.

De boerderij was namelijk al een oude bekende van de familie Fikse. De grootvader van Eimert, “Opa Kragt”, was zijn hele werkbare leven pachter op deze boerderij, samen met zijn vrouw Jantien en later, na haar overlijden, met zijn tweede vrouw Klaasje. Tot zijn dood in 1988 heeft hij op de boerderij gewoond. Ook de moeder van Eimert en zijn Tante zijn op de boerderij geboren en getogen.

Hoeve op Vollenhof is een kleinschalig bedrijf wat bestaat uit een boerderij met schuren en stallen, 6 ha. Weidegrond, een boomgaard, een groentetuin en een kleine wijngaard. Wij bieden dagopvang in de vorm van verschillende werkzaamheden die bij ons op de boerderij gedaan kunnen worden. Zo is er het verzorgen van de dieren, het werken in de moestuin, het schoonhouden van het erf, het verwerken van de producten uit de moestuin en boomgaard (koken, inmaken, bakken), huishoudelijk werk ten behoeve van de Bed&Breakfast en vergaderruimte en ook technische werkzaamheden aan gebouwen of  omheiningen. Ook voor bezigheden zoals schilderen, het werken met keramiek of hout en andere vormen van creativiteit is bij ons ruimte. Voor verschillende doelgroepen van jong tot ouder is de zorgboerderij in bedrijf, zoals mensen met een psychische of sociale beperkingen/problemen, mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die burn-out zijn geraakt. Ook mensen met een vorm van autisme of verstandelijke beperking zijn bij ons welkom, evenals jeugd die op school dreigt uit te vallen.  Door middel van een intake gesprek bekijken wij of iemand in aanmerking komt voor een plek bij ons en of wij de begeleiding kunnen bieden die zij nodig hebben.

 

Het bedrag wat geschonken kon worden was € 1250.

Van de Kolk  - NWVFoto.nl

NWV© All rights reserved 2024